2012. december 17., hétfő

Játék

,,Bármilyen szerepet kell eljátszanod bármilyen körülmények között, játszd a legjobb képességeid szerint, játszd totálisan. De amint vége, nem számít, hogy sikerrel alakítottad-e vagy kudarcot vallottál. Ne nézz vissza; haladj előre. Vannak más szerepek, amelyeket el kell játszanod. A kudarc vagy a siker lényegtelen. Csak az a tudatosság fontos, hogy minden egy játék.
Amikor az egész életed megtelik ezzel a tudatossággal, szabaddá válsz, nem köt semmi, nem vagy többé kipányvázva sehová. Semmi sem tart többé rabságban. Maszkokat használsz, de tudod, hogy az nem az eredeti arcod. És el tudod távolítani a maszkot, mert már tudod, hogy micsoda. Eltávolítható. És most már megismerheted az eredeti arcodat is. Az, aki tudatában van annak, hogy az élet egy játék, megismerheti az eredeti arcát. És aki megismeri az eredeti arcát, az megismer mindent, ami megismerésre érdemes."

Az élet egy játék...De néha olyan nehéz könnyedén vanni, amikor felnőtté válsz és számlákat kell befizetned, vásárlást intézned, amikor minden azt harsogja, hogy vedd komolyan, tervezz és haladj előre, szerezz címeket, rangokat, tárgyakat, mert ma ezek tesznek sikeres emberré. És hiába érzed legbelül, hogy ez csak illúzió, azért néha elszmorodsz és úgy érzed, hogy veled van a baj és egy helyben toporogsz, a légüres térben. És nem tudod merre lépj tovább, pedig a lépést más nem fogja megtenni helyetted. Körbenézel és látod a sok ,,sikeres" tehetésgtelen embert, akik egész egyszerűen csak hittek magukban, mertek és nem haboztak, jól játsszották a szerepüket.....dühös vagy, mert tudod, hogy benned is mennyi minden lapul, haragudnál rájuk, de tudod, hogy ez csakis a te sarad. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése